Januarudsalg: Rideudstyr & alt til hest

Rideudstyr på januar-udsalg 2021 – Køb ridetøj & udstyr til hest på udsalg i januar 2021

Hesteudstyr & rideudstyr på januarudsalg

Det giver mening at vente på januarudsalg eller på gode tilbud, hvis der skal investeres i udstyr til hesten. Det er ikke helt billigt at købe udstyr og andre ting, når man har en hest.

🏇
Rideudstyr & Hest

Søg udsalg og tilbud på rideudstyr og alt til hest online. Find en masse produkter, tilbehør udstyr til hest, islænder, pony, rytter og stald. Find tilbud på sadel, sadelunderlag, hovedtøj, grime, træktov, strigler, hovrenser, ridehjelm, ridetøj, ridestøvler, plejeprodukter, fodertilskud og meget mere:


Helles Rideudstyr / hellesrideudstyr.dk

Helles Rideudstyr

Reklame
Rideudstyr & alt til hest


Horsepartner / horsepartner.dk

Horsepartner

Reklame
Rideudstyr & islænder-udstyr


Scharf / scharf.dk

Scharf

Reklame
Ridehjelme & plejeprodukter


Equus Cura / equuscura.dk

Equus Cura

Reklame
Plejeprodukter til heste


HorseConsult / horseconsult.com

HorseConsult

Reklame
Heste-bøger, -film, -plakater


MyPets / mypets.dk

MyPets

Reklame
Plejeprodukter & fodertilskud til heste


Westernridning

Westernridning-undervisning

Anbefaling
Western-undervisning i Silkeborg

🏇

🐴 GUIDE: Valg af udstyr til hest – Hvilket standardudstyr har jeg brug for til min hest?

Følgende indlæg er skrevet af min kæreste, som har haft heste hele sit liv. Hun har vundet mange konkurrencer i bl.a. westerridning, og hun underviser også andre i det. Se guiden her, hvis du vil have ekspertviden omkring udstyr til dig og din hest.

Inden du køber din hest eller pony er der mange overvejelser, du skal gøre dig,  heriblandt, hvilket udstyr du har behov for. Hvad er basispakken, og hvilke ting har du behov for at have som opstart, uanset din hests race og din ridedisciplin. 

Virker det uoverskueligt? Fortvivl ej! Jeg har gjort benarbejdet for dig. Du kan her finde mit bud på de 10 vigtigste ting, som du bør eje som basis og, hvad der er vigtigt at være opmærksom på ved hver af disse ting.

10 vigtigste udstyr til hest

🐴 Sadel
🐴 Sadelunderlag
🐴 Hovedtøj
🐴 Grime 
🐴 Træktov
🐴 Strigler 
🐴 Hovrenser
🐴 Ridehjelm
🐴 Ridetøj
🐴 Ridestøvler

🏇 Sadel

Det er utrolig vigtigt, at du går efter høj kvalitet, når det kommer til køb af sadel til din hest/pony. Sadel skal ligge så optimalt på hestens ryg som muligt, og samtidig passe godt til dit sæde. Det kan være en rigtig god ide at have en sadelmager til hjælpe med at vurdere, om den ligger helt rigtigt, og prøve nogle forskellige sadler. 

Du skal være opmærksom på, om din hests ryg er bred, smal, kort m.v.

Det er vigtigt at sadlen ligger helt korrekt for at undgå skader på hestens ryg. Ellers kan det på sigt komme til at koste dig dyrt i dyrlægeregninger, massør m.v. 

Det er også vigtigt for, at hesten kan yde sit bedste. Hvis hesten får ondt i ryggen, vil det kunne betyde, at den vil forbinde ridning med smerte, og det er selvfølgelig meget uheldigt. Den vil også som følge af dårlig sadeltilpasning finde på at bukke eller stejle, så det er både din og hestens sikkerhed, der kan komme i spil, hvis du ikke får valgt den rigtige sadel.

🏇 Hovedtøj

Her skal du være være opmærksom på at vælge den rette størrelse, så biddet kommer til at passe og hverken sidder for løst eller stramt: Pony, Cob. Full eller X-Full.

Hvis det er muligt, så vælg et hovedtøj uden næseremme. Grunden til, at man bruger en næserem er for at undgå, at hesten åbner munden og ikke vil acceptere biddet i munden.

Ifølge min erfaring er det dog mere vigtigt, at hesten rent faktisk kan åbne munden og sige fra, når det eventuelt bliver for ubehageligt, gør ondt, eller den bare ikke helt har vænnet sig til at gå med bid endnu.

Hvis du alligevel vælger et hovedtøj med næseremme, så sørg for, at de er løse nok til at hesten kan åbne munden.

🐴 Bid eller ej

Hvis det er din første hest, vil de fleste nok starte med et almindeligt hovedtøj med bid, men hvis din hest er meget følsom og du er en erfaren rytter, kan det bestemt anbefales at prøve at ride bidløs, fx et sidepull.  

Fordelen med et bid er, at du har den ekstra kontakt til hesten, og det vil som regel betyde, at den er lettere at stoppe og dreje. Hestens mund er meget følsom – så det vil altid være bedst for hesten at vælge en så blid løsning som muligt. På den anden side kan selv det blødeste gummibid være hårdt i de forkerte hænder.

🐴 Grime

Her er det lidt smag og behag, hvad du vælger. Hvis hesten har grimen på på fold, vil det altid være en god ide at finde en grime, der er så let som muligt, så den ikke generer hesten. Bruger du kun grimen når du henter din heste og når du strigler den på staldgangen, så betyder det ikke så meget, om du vælger den ene eller den anden grime.  

🏇 Træktov

Træktovet bør være langt nok til, at du kan gå på et par meters afstand fra din hest. Det er klart at anbefale solidt og holdbart materiale, der holder længere og ikke så let brænder, hvis din hest skulle blive bange og løbe væk. Jeg vil klart anbefale bomuld frem for nylon.

🐎 Strigler & Hovrenser

Det er vigtigt at have nogle forskellige strigler, der kan bruges til både vinter- og sommerpels. Der er specielle strigler til kroppen, hovedet og benene samt, man, pandelok og hale. Du bør vælge lidt forskellige strigler, så du er dækket ind.

Hvis din hest sætter meget pels, som fx en islænder, er det rart at have en plaststrigle med dybe riller og større mellemrum, så den er lettere at gøre ren uden at der er for meget modstand, når du strigler den.

En svedskraber og en gnubber til fældning er også rigtig rart at have i striglekassen.

Hovrenser vil jeg klart anbefale med børste, så du kan børste det sidst skidt ud af hoven, for at kontrollere, at den er helt ren og ser sund ud.

🏇 Ridehjelm

Det giver næsten sig selv, at det her er meget vigtigt at finde en ridehjelm. der er sikker og passer til dit hoved.

Der findes rigtig mange forskellige ridehjelme, og det er rigtig vigtigt, at du også føler, at den sidder korrekt. Så jeg kan anbefale at prøve nogle forskellige.

Du behøver dog ikke nødvendigvis købe den allerdyreste, for at den er sikker.

🏇 Ridetøj

Du behøver ikke nødvendigvis at skulle købe dig fattig i alt muligt ridetøj fra top til tå, men det er vigtigt at du finde nogle ridebukser, der sidder godt, og er behageligt at have på.

Grunden til at det er godt med nogle gode ridebukser er, at der er ekstra forstærkning på indersiden og bagdelen, så de holder længere – og ikke ikke mindst, fordi der ikke er syninger, der irriterer på indersiden af bukserne.

🏇 Ridestøvler

Det vigtigste ved en god ridestøvle er, at den støtter dine ben godt og er behagelig at have på. Ridestøvlerne skal også passe til din sadel.

Nogle foretrækker en ankelstøvle jodhpur og evt. leggins til at give mere støtte og komfort. Det kan være ubehageligt at ride med korte støvler, hvis dine stigeremme er smalle, og man kan føle, at benet er mere levende. I hvert fald kræver det en bedre balance at ride med ankelstøvler, så det er vigtigt at have in mente.

Et andet element er åndbarhed, når du vælger om du ønsker læderridestøvler, kunstlæder eller andre materialer.

🏇 Sadelunderlag

Et godt sadelunderlag har en god stødabsorbering, høj åndbarhed og en god pasform. Det er igen vigtigt at vælge et underlag, der passer til din sadel og til din hest. Sveder din hest meget under ridning, så er det ekstra vigtigt, at du vælger et underlag med høj åndbarhed. 

🤢 Hvis hesten bliver syg / skadet

Det er rart at have et standardkit til skrammer, skader og evt. sygdom. 

Liniment / Creme

Det er rart at have to cremer: en til skader med hævelser, der køler og lindrer smerter og hævelser, samt en til hudskader, som indeholder, aloe vera, redmond clay, morgenfrue m.v. 

Sæbe

Vælg en mild og ph-neutral sæbe med så naturlige ingredienser som muligt. Jod kan også være anvendeligt. 

Termometer

For at kunne måle tjekke om din hest har feber.

Dækken

Hvis din hest bliver syg, kan den have behov for et godt dækken. Det kan være et stalddækken eller udedækken. Det er super vigtig med et dækken i høj kvalitet. 

Der skal være høj åndbarhed og en god pasform. Et udedækken på 100 gram er tilstrækkeligt til de fleste heste om vinteren. 

Du kan også få behov for et fluedækken og fluemaske, hvis din hest har tendens til sommereksem, eller er meget generet af insekter. 

☝️ Afsluttende bemærkninger

Jeg håber, at du kunne bruge mine råd og erfaring til at finde det helt rette og mest brugbare udstyr til dig og din hest, så du kan komme så godt fra start som overhovedet muligt.

Mine råd er baseret på min erfaring både som rytter og underviser igennem hele mit lange liv med heste (fra før jeg kunne gå til nu – 44 år).

Jeg har prøvet alt fra dressur, spring, western, horsemanship, jordarbejde og klikkertræning.

Personligt rider jeg ofte helt uden udstyr. Det vil sige, hverken med hovedtøj eller sadel. Min oplevelse er, at jo færre ting man sætter på hesten af udstyr, jo mere mere afslappet bliver den, og jo lettere vil den have ved at forholde sig til de signaler, vi giver den fra ryggen eller fra jorden.

Inden du tænker yes, det må jeg prøve, og kaster dig op på din nyerhvervede hest i fuld galop over markerne som Gandalf the Gray fra Ringenes Herre, skal det selvfølgelig lige nævnes, at det kræver et højt niveau af træning for at komme dertil.

Skulle du være interesseret i at læse mere om bidløs ridning, er du meget velkomne til at kontakte mig, eller se mere på min Facebook-profil.

Januarudsalg: Updates