Ceremoniel Kakao / Ceremonial Cacao

Ceremoniel kakao – Hvad er ceremonial cacao?

🗓️ Udgivet: 18-07-2020
Siden indeholder reklamer.

⭐⭐⭐⭐ (4/5)

Magisk kakao!

Vidste du, at man kan blive høj på kakao, og at kakao anvendes til selvudvikling og spirituel vækst?

I dette indlæg kan du lære om, hvad ceremoniel kakao og hvad det er for noget.

Jeg kommer også ind på tilberedning og opskrifter, virkning og bivirkninger samt forslag til, hvor du kan købe ceremoniel kakao til hjemmebrug.

Hvad er ceremoniel kakao?

❔ Kakao er blevet brugt i ritualer og ceremonier af vores mesoamerikanske forfædre, og kakaoen blev anset som værende hellig. ℹ Det videnskabelige navn for kakao er theobroma, og betyder gudernes mad.

Gennem årene er kakao blevet et mere og mere forarbejdet produkt: fortyndet med sukker, pasteuriseret komælk og andet crap. Kakaoen kan dermed siges at have mistet en stor del af sin effekt, og dens anvendelse som ceremoniel omdrejningspunkt er langsomt blevet fortid … men nu har den fået et comeback!

Historien lyder, at glæden ved kakaoen blev genopdaget af en mand ved navn Keith, efter at han modtog en besked fra kakao-ånden.

“For år tilbage, mens jeg boede i Guatemala, indskød kakao-ånden mig til at undersøge kakao. Hun påmindede mig om, at kakao var en af de mest magtfulde guddomme i den gamle mayanske kosmologi.”

Oplevelsen blev Keiths start på en mission om at genopdage kakao i dets reneste form. Han researchede grundigt, og kom frem til, at kakao i flere årtier ikke var blevet brugt som plantemedicin.

Hvad er en kakaoceremoni?

Jeg har i skrivende stund afholdt de fleste ceremonier med mig selv.

Der findes også arrangererede kakaoceremonier med mange deltagere. Her kan du komme ud for, at der bliver sunget og danset til musik, trommespil og røgelse. Typisk en oplevelse, der varer flere timer.

Da jeg (endnu) ikke har været til en større kakaoceremoni, kan jeg ikke fortælle så meget om det – men flere har delt deres oplevelser: Læs eks. denne reportage på Berlingske.dk og Mette Sillesens oplevelse.

😮 Effekt & virkning

Kakao øger blodgennemstrømningen med 30-40 %.

Kakao indeholder koffein, og er dermed opkvikkende.

Som du har læst i mine oplevelser, har kakaoen påvirket mig på forskellige måder. Jeg har været alt fra glad, følt masser af kærlighed til at have følt ingenting og endda blevet trist (en sjælden gang).

Derfor mener jeg, det er vigtigt, at du fra start af er positiv samt følger nogle af ovennævnte anbefalinger. Kakao kan forstærke de følelser, du allerede har, så vælg at have gode følelser fra start af 🙂

☝ Bivirkninger & forholdsregler

  • Du kan risikere at blive ked af det eller opleve andre negative følelser.
  • Du kan risikere at få hovedpine efter indtagelse, også dagen efter. Kakao-tømmermænd 🙂
  • Du kan få problemer med at falde i søvn pga. koffeinen i kakao. Indtag derfor ikke kakao lige før sengetid eller timerne op til.
  • Kakao er livsfarligt for dyr som hunde, katte, heste, papegøjer!
  • Er du gravid eller har helbredsmæssige udfordringer, højt blodtryk, hjerteproblemer, tager antidepressiv eller antipsykotisk medicin, anbefales det ikke at indtage en hel ceremoniel dosis. Har du problemer med angst eller panikanfald, bør du også være særligt opmærksom, da disse kan blive trigget, når effekten af kakaoen fortager.

Køb ceremoniel kakao

Vil du forsøge dig med kakaoceremonier med dig selv eller med nogle gode venner, så er det klart billigst at købe ceremoniel kakao og lave det hele selv. Køb ceremonial cacao herunder.
🛒 greengoddess.dk 🛒 forevercacao.co.uk

Bedømmelse

Karakter: ⭐⭐⭐⭐⭐ (4/5)
Brand: Forever Cacao
Produktnavn: Organic 100% Ceremonial Grade Cacao

Alt i alt er jeg meget forundret over, at kakao kan have så stor virkning.

— Jan Jægermark

Sti: Jægermark » Kakao » Ceremoniel kakao