Filmanmeldelse: Coming 2 America (2021)

Er Coming 2 America værd at se? Find ud af det i denne anmeldelse af fortsættelsen til Coming to America fra 1988

🗓️ Anmeldelse udgivet 10-03-2021
✍️ Af Jan Jægermark

ℹ️
Information

Filmtitel: Coming 2 America
Stream her: primevideo.com
Udgivelsesdato: 30-02-2021
Skuespillere: Eddie Murphy, Arsenio Hall, Shari Headly, Wesley Snipes, Morgan Freeman, James Earl Jones
Instruktør: Craig Brewer
Bedømmelse: ⭐⭐⭐ 3/5 (Karakterskala fra 1-5)

Shit … det er vildt at tænke på, at det er hele 33 år siden, at den gode gamle Coming to America starring Eddie Murphy og Arsenio Hall udkom. Det er nok også de færreste, der havde regnet med, at der ville komme en efterfølger til denne unikke og fucking fantastiske film, som er blandt mine – og sikkert også mange andres – favoritfilm.

Her kan du læse min anmeldelse af Coming to America 2, eller rettere sagt: Coming 2 America, som den selvfølgelig er blevet døbt. Skal du se den, eller ej? Læs min anmeldelse, og bliv mindst 1 milliard procent klogere …

Btw … undertegnede er KÆMPE Coming to America-fan. Jeg har set 1’eren maaange gange. Har du aldrig set den første Coming to America (shame on you), så se den lige, inden du ser 2’eren. Coming 2 America har nemlig uendeligt mange referencer til sin forgænger.

Eksklusivt på Amazon Prime Video

Coming 2 America er lanceret eksklusivt på Prime Video. Så du skal lige oprette dig dérinde for at kunne streame den – og samtidig får du adgang til mange andre film, serier, dokumentarer og whatnot. Den første Coming to America-film kan i skrivende stund også findes derinde.

📺
Stream Coming 2 America

Se hos Prime Video

Coming 2 America-trailere

Coming 2 America Official Trailer #1
Coming 2 America Official Trailer #2

Kort om handlingen

Lisa (Shari Headly) og Akeem (Eddie Murphy) lever det gode liv i Zamunda sammen med deres tre døtre. Akeem bliver kronet som konge, men kan ifølge Zamundas traditioner kun føre arven videre til en søn. What to do? Han finder ud af, at han faktisk har en søn i Queens, som han aldrig har set. Så atter engang tager Akeem og Semmi (Arsenio Hall) til Queens – denne gang ikke for at finde en dronning, men for at finde Akeems søn.

Anmeldelse – Kort og godt …

Hvis du seriøst forventer, at Coming 2 America er lige så god eller bedre end sin forgænger, så er du en fugl. Coming to America fra 1988 er et MESTERVÆRK, og i det hele taget en helt unik film, der er svær at overgå. Men der bliver gjort et godt forsøg, og særligt hvis du kunne lide 1’eren, så vil du også grine højlydt, når du ser 2’eren.

Coming 2 America er meget mere crazy end 1’eren. Nogle gange virker det ALT for crazy og overdrevet – men jeg kan godt lide det. Jeg elsker, hvordan der KONSTANT er referencer til 1’eren, selvom det for nogle sikkert kan give en remake-følelse.

Et dejligt gensyn, men kan måske føles som en remake i stedet for en fortsættelse.

Alt i alt giver jeg Coming 2 America 3 ud af 5 stjerner. For Coming to America-fans er den en must-see, men man kan ikke forvente, at den slår den første film.

Var jeg ikke Coming to America-fan, havde jeg måske givet den 2 stjerner.

⭐⭐⭐

Skriv gerne en kommentar, og lad mig høre, hvad du synes om den 🙂

Sti: Jægermark » Anmeldelser

Boganmeldelse: Den store guide til faste

📖 Anmeldelse af bogen Den store guide til faste – Af Jason Fung & Jimmy Moore

🗓️ Anmeldelse udgivet 09-11-2020
✍️ Af Jan Jægermark

ℹ️
Information

Titel: Den store guide til faste – Bliv slank, rask og lev længere med faste
Originaltitel: The Complete Guide to Fasting: Heal Your Body Through Intermittent, Alternate-Day, and Extended Fasting
Forfattere: Dr. Jason Fung & Jimmy Moore
Udgivelsesdato: 30-04-2020
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Genre: Sundhed
Sidetal: 304

Udgiver: EgoLibris
ISBN: 9788793664449
Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

🛒
Køb Den store guide til faste

Få fingrene i faste-bogen her:

Saxo
Reklame · Dansk: paperback
Amazon
Reklame · Engelsk: paperback, lydbog, Kindle

Kort og godt

Den store guide til faste blev udgivet på engelsk i 2017, og i 2020 er den blevet oversat og udgivet på dansk via forlaget EgoLibris.

Bogen giver dig en masse viden om faste, serveret på en letfordøjelig måde. Du får svar på de fleste grundlæggende spørgsmål om faste. Bogen besvarer mange af de faste-spørgsmål, jeg selv får fra folk, der er interesseret i faste.

Du finder også en masse fasterelaterede succeshistorier, som helt sikkert kan give dig motivation.

Bagest i bogen finder du – som bonus – 20 lækre opskrifter, som er optimale at bruge i kombination med faste.

Dr. Jason Fung

Bogen er forfattet af bl.a. den canadiske Dr. Jason Fung, som er nefrolog (læge med speciale i nyresygdomme).

Dr. Jason Fung har en masse erfaring i at anvende intermittent fasting og low carb-diæter til behandling af bl.a. type 2 diabetes.

Dette gør bogen særlig interessant, hvis du er interesseret i faste med fokus på naturlig helbredelse og/eller behandling af sygdomme og lidelser, der er livsstilsrelaterede.

Jeg føler, at folk, der faster, generelt er mest interesseret i at anvende faste som et værktøj til vægttab. Den store guide til faste handler da også meget om vægttab, da faste er den mest effektive slankekur, der findes – men der er alt for få, der overhovedet ved, at faste også kan bruges til at give kroppen ro til at hele mere effektivt. Derfor er jeg særligt glad for, at der nu findes en bog på dansk, som oplyser dette emne.

Inden jeg besluttede mig for at læse bogen, så jeg nogle forskellige YouTube-videoer med Jason Fung. Han taler en del om stofskifte og insulin ift. vægttab, og dette gav mig lyst til at læse Den store guide til faste, selvom jeg stort set aldrig læser bøger …

Jeg kan varmt anbefale at se nogle videoer med Jason Fung. Han er virkelig god til at forklare alt det her med insulin og insulinresistens ift. vægttab.

YouTube-søgning: Jason Fung

YouTube-kanal: Jason Fung

For både nybegyndere og erfarne

Jeg har nørdet og researchet i emnet faste i mange år efterhånden, og har en del personlige erfaringer med faste. Derfor havde jeg ikke forventet, at jeg ville lære noget nyt ved at læse denne bog.

Men jeg tog fejl. Jeg lærte faktisk noget nyt, og derudover var bogen en god støtte ifm. min 30 dages faste i juli 2020.

Bogen er krydret med en masse personlige fortællinger fra folk, der har behandlet diabetes 2 og andre livsstilssygdomme vha. af faste. Dette kan være super motiverende for dig, der på forhånd ikke vidste, hvilke helbredsmæssige ændringer en faste kan medføre.

Selv har jeg sprunget disse afsnit over i min læsning, idet jeg har researchet hundredvis af cases omkring faste som terapeutisk værktøj til behandling af diverse sygdomme og lidelser.

En faste behøver ikke at være striks

En af de – for mig – vigtigste pointer, som jeg synes, bogen kommer med, er, at du godt kan opnå gode resultater ved at inkludere nogle få kalorier, når du faster.

Det er også en af de ting, jeg i lang tid har forsøgt at kommunikere, når jeg fortæller andre om faste. Dette fik jeg yderligere bekræftet overfor mig selv, da jeg i juli 2020 fastede 30 dage, og hvor mit samlede indtag lå på ca. 1.000 kcal.

Bedømmelse: Er bogen god?

Det vigtigste spørgsmål …

Den store guide til faste er efter min mening et must-read, hvis du er seriøs omkring faste – hvis du vil vide mere om faste, eller hvis du kunne bruge noget motivation til at faste. Den ryger direkte ind på listen over faste-produkter, som jeg anbefaler.

Der er i det hele taget virkelig få bøger, som jeg anbefaler og samtidig ville give som gave til andre. Den store guide til faste er én af de bøger. Jeg har allerede givet den som gave til et familiemedlem, og det er ikke sidste gang, jeg giver den som gave 🙂

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Tak, fordi du læste med

Jeg håber, du kunne bruge denne anmeldelse af Den store guide til faste. Har du spørgsmål relateret til faste, så er du velkommen til at kontakte mig, lægge en kommentar herunder, eller stille dit spørgsmål inde i Facebook-gruppen Faste Danmark.

🛒
Køb Den store guide til faste

Få fingrene i faste-bogen her:

Saxo
Reklame · Dansk: paperback
Amazon
Reklame · Engelsk: paperback, lydbog, Kindle

Seneste artikler om faste

Læs de seneste artikler om faste her Jægermark.dk:

  • Mine erfaringer med faste
    En oversigt over de forskellige faster, jeg har fuldført gennem årene.
  • Hvad er faste?
    Faste: betydning / definition – Hvad betyder det at faste? Hvilke former for faste findes der? Få svar på dine spørgsmål om faste fra en med erfaring.
  • Yoyo-vægt
    Hvad er yoyo-vægt? Hvordan kan du undgå yoyo-vægt? Læs om mine erfaringer med at tabe mig og tage det hele på igen.
  • Faste: 20:4 & Warrior Diet
    Hvad er 20:4 intermittent fasting og Warrior Diet? Hvilke fordele er der ved 20:4-faste? Her kan du læse om mine erfaringer med 20:4-faste.
  • Rådgivning i faste
    Søger du en faste-ekspert, der kan hjælpe dig med rådgivning eller coaching?
  • Faste: 16:8
    Hvad er 16:8-faste eller 16:8-kuren (intermittent fasting)? Kan man opnå vægttab med 16:8? Hvilke fordele er der? Læs om mine erfaringer med 16:8 her.
  • Hvordan faster man?
    Hvordan faster man? Hvad indebærer faste? Hvilke former for faste findes der? Få svar på spørgsmålet: hvordan faster man, her!
  • FASTE: Alt om faste
    Læs alt om faste her på Jægermark.dk her. Dette link fører dig til forsiden, hvor du finder alle ressourcer og artikler relateret til faste.
  • Sultekur
    Hvad er en sultekur? Giver sultekure vægttab? Er en sulte-kur sund eller farligt og ekstrem?
  • LINK: Faste Danmark (Facebook-gruppe)
    Besøg Facebook-gruppen Faste Danmark, hvor der er fokus på deling af viden og erfaringer relateret til faste.
  • Produkter til faste
    Produkter, som kan hjælpe dig ifm. faste, fx vandfaste, periodisk faste, etc.
  • Tarmskylning og faste
    Lavement / tarmskylning: Er det gavnligt at skylle tarmen ifm. faste, fx vandfaste, juicefaste eller tør faste?
  • Boganmeldelse: Den store guide til faste
    Anmeldelse af bogen Den store guide til faste – Af Jason Fung & Jimmy Moore.
  • Min 30 dages faste
    En måned, hvor jeg kun indtog vand, kaffe, te og suppe.


Se alle indlæg: Gå til min blog om faste >>

Sti: Jægermark » Anmeldelser

Valhalla Mjød

🍯 En god og billig mjød

🗓️ Udgivet: 16-07-2020

🏆 Jægermark Bedst Til Prisen
⭐⭐⭐⭐ (4/5)

Valhalla Mjød

💪 Alkohol: 15 %
👍 Dansk produceret af A. Duus Co

Ingredienser

Valhalla Mjød er ud fra den officielle beskrivelse produceret på rene danske naturprodukter: lynghonning og blomsterhonning. Desværre kan jeg ikke finde meget mere info om ingredienserne og produktionsmetoden – hvilket er lidt øv …

Den bedste mjød til prisen!

Endelig en mjød, der er relativt billig, og smager godt!

Jeg elsker mjød, men priserne på mjød er generelt relativt høje – og der findes en hel del mjød, som bare ikke smager mig. Mjød fra Dansk Mjød producerer noget af det bedste mjød, jeg har smagt, og Valhalla Mjød kommer ret tæt på smagsmæssigt, dog – desværre – ikke procentmæssigt.

Valhalla Mjød er et super køb!

Pris

Har du firmakort til Inco eller andre engrosvirksomheder, kan du finde Valhalla Mjød meget billigt. Ca. 55 kr. har jeg købt dem til i Inco Aarhus i juli 2020. Ellers ligger prisen på ca. 70-100 kr., mens Dansk Mjød ligger på 130 kr. og opefter. Bemærk dog, at produktpriser generelt ændrer sig løbende.

Holdbarhed på mjød

ℹ️ Vidste du, at mjød kan holde sig næsten “for evigt”? Jo ældre mjød bliver, jo bedre skulle den blive.

Sti: Jægermark » Anmeldelser

Raw hindbæreddike, Renee Voltaire

Anmeldelse af Renee Voltaire Raw Hallonvinäger med moder – En eddike, der smager af hindbærslik!

🗓️ Udgivet 15-07-2020

🥇 Jægermark Testvinder
⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)

Køb hindbæreddike

helsam.dk
(reklame)

“Smager for sindssygt!”

Der er virkelig ikke meget at sige om denne hindbæreddike ud over, at den smager for sindssygt!

Den smager af syrlige hindbær-vingummibamser og nærmest af ren slik, hvilket gør denne Renée Voltaire-hindbæreddike til min favorit, når det kommer til eddike / eddikecider.

Det skal nævnes, at jeg aldrig har været særligt glad for æblecidereddike – så det er fedt at have fundet en anden frugtbaseret eddike, der endda smager guddommeligt og af en af mine yndlingsbær.

Anvendelse

Jeg drikker den bl.a. i vand, danskvand – og råt / ublandet. Og da eddike nærmest ingen kalorier har, kan det også bruges, hvis du faster (jeg brugte denne eddike under min 30 dages faste).

Pris

Prisen på Renée Voltaire-hindbær-eddike ligger klart i den høje ende – men til gengæld får du også et kvalitetsprodukt, der ikke blot smager himmelsk, men også er økologisk, uopvarmet og inkluderer moderen. Den er 100 % pengene værd.

Bedømmelse

Karakter: ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)
Brand: Renée Voltaire
Produktnavn: Raw Hallonvinäger med Moder

Denne raw hindbæreddike fra Renée Voltaire er fantastisk, og den er nem at blive afhængig af 😀

— Jan Jægermark

Køb hindbæreddike

helsam.dk · Reklame

Sti: Jægermark » Anmeldelser