Køb på afbetaling online

Køb på afbetaling online

Guide til køb på afbetaling online i 2021 – Vi guider dig igennem afbetalingsjunglen, så du kommer godt i gang med at shoppe på afbetaling på nettet

🛍️ Shopping

Flere og flere vælger køb på afbetaling når de shopper. I denne artikel kan du læse om hvad afbetalingskøb er og hvad man skal overveje, inden man kaster sig ud i online shopping med køb på afbetaling online – og hvorfor det kan være en god idé. Du kan blive klogere på hvilke type produkter, som kan købes på afbetaling på nettet, og hvad der findes af andre finansieringsmuligheder i 2021.

Hvad betyder afbetaling?

Afbetaling er køb nu betal senere. Med afbetalingskøb modtager du produktet nu, men venter med at betale til senere. Køb på afbetaling er, som regel, når man foretager køb af lidt dyrere ting som eksempelvis elektronik. Det kan være fjernsyn, hvidevarer, computere på afbetaling m.m. Det handler ofte om ting, som man måske ikke har penge til lige nu, men som man alligevel kan købe ved at lave en delbetaling og afdragsordning. 


Med køb på afbetaling, så betaler du ikke det fulde beløb for produktet med det samme. Du en laver i stedet for en afdragsordning, hvor man betaler et beløb (også kaldt for en rate eller afdrag) over den aftalte periode. Det beløb, man skylder bliver altså mindre og mindre i perioden i takt med, at man afdrager på sit afbetalingskøb. Kort sagt, du betaler en del af beløbet, på det aftalte tidspunkt i afdragsordningen, indtil hele beløbet er betalt.

Det, du skal være opmærksom på og overveje ved køb på afbetaling er:

 • Hvad er den månedlig ydelse? Det beløb du skal betale hver måned.
 • Er der en mindre udbetaling? Skal du betale et beløb med samme som trækkes fra det resterende beløb.
 • Hvor lang er perioden med den månedlige ydelse? Hvor mange måneder går der inden afbetalingsordninger er slut.
 • Hvad er ÅOP? (ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent) Hvis ÅOP er 0%, så er den en rentefri afbetaling.
 • Hvilken samarbejdspartner har webshoppen? Er den en bank som står for finansieringen?
 • Der kan være minimumsalder for lave et afbetalingskøb.
 • Du må som regel ikke være registreret i RKI.

Der er gode muligheder for at lave afbetaling online. Mange hjemmesider tilbyder finansiering af elektronikprodukter med delbetalinger. Det kan være en ny Iphone eller Playstation på afbetaling. Der kommer hele tiden nye virksomheder som tilbyder afbetalingsordninger på online køb i webshops. Du behøver altså ikke altid at møde fysisk op i butikken. Du kan blive godkendt til et afbetalingskøb online. Hvor lang tid der går inden betalingsløsningen går igennem er lidt forskelligt. Men nogle hjemmesider, som tilbyder afbetalingsordninger online, reklamere med at de har en hurtig godkendelsesprocess, så det kun tager få minutter. Så du kan roligt shoppe online med en afbetalingsordning.

Hvorfor købe på afbetaling?

Køb på afbetaling kan være en god ide hvis man akut har brug for at købe et produkt, men ikke har pengene. Elektronikprodukter og hårde hvidevarer har det med, at gå i stykker, når det er mest ubelejligt. Det kan eksempelvis være at køleskabet går i stykker på en varm sommerdag. Det vil være ret svært at klare sig uden brug af køleskab. Det kan fører til en bakteriebombe som bare vokser og vokser. En hygiejnisk katastrofe uden lige. -) I sådanne tilfælde kan det fornuftigt at få købt et nyt køleskab med det samme. Hvis du ikke har pengene nu, så er køb på afbetaling reelt en god løsning til akutte behov.

Køb nu – betal senere konceptet, hvor man deler betalingen op i mindre bidder er blevet meget populær for tiden. Som eksempel, så er der mange virksomheder som nu tilbyder, at man betaler et månedligt beløb i stedet for ét stort beløb om året. Det er jo eksempelvis forsikringsselskaber hvor den store regning kommer én gang om året. Det kan være en voldsom stor belastning for økonomien, at du én måned om året har en stor regning på flere tusinde kroner. Dit budget kan eksempelvis risikerer at blive sprængt i stykker den måned. Med afbetalingskøb kommer dit budget mere i balance, da du bedre kan holde styr på de faste månedlige udgifter.

Her i 2021, har mange banker minusrenter og dette betyder at du skal betale for, at have penge til at stå på sin konto. (Det er som regel et minimumsbeløb på op til 100.000 kr hvor man ikke betaler renter) Dermed er det ikke attraktivt at spare penge op på sin bankkonto lige nu. Køb på afbetaling kan derfor p.t. i nogle tilfælde være en god ide i forhold til at spare penge op på sin konto.

Der er også andre eksempler på hvor køb på afbetaling kan være en god ide. Det kan være at du skal bruge en computer til studiebrug, så har du brug for det nu og her. Man kan ikke vente til du har sparet op til det. Eksamen venter ikke på nogen!. I sådan et tilfælde kan du se det som en investering i sin uddannelse. En investering, som er godt givet ud.

Der kan også være tilfælde hvor nogle bestemt produkter kommer på tilbud nu og her. Hvis du ikke vil gå glip af tilbuddet, så skal du slå til nu og her. Her kan afbetalingskøb være en god ide, da du så sparer penge på tilbuddet. Det kunne være blackfriday tilbud, sommerudsalg eller julesalg. Alle ved at julen er utrolig dyr og hvis du gerne vil give nogle gode gaver til sin nærmeste, så kan en afdragsordning være sagen. Du vil jo nødig skuffe kæresten eller endnu værre – svigermor! 

Hvad kan man købe på afbetaling?

Der findes ret mange produkter, som kan shoppes online på afbetaling. Det kan være produkter som:

 • Gaming-konsoller
  • Nintendo Neon Switch
   Nintendo Switch er for dig som er vild med Nintendos univers.
  • PlayStation 5 
 • Computere
  • Stationær pc
  • Tablet
  • Bærbar computer
 • Hårde hvidevarer
  • Køleskabe
  • Fryser
  • Komfur og ovn
 • Smartphones
  • iPhone 12
  • Samsung Galaxy
 • Cykler
 • Senge
 • Rejser

Hvor kan man købe på afbetaling?

Der er et stigende antal webshops som tilbyder køb på afbetaling online. Èn af dem er danske leasy.dk som har en webshop med ét stort udvalg af produkter indenfor Computere & Gaming, Tv & Lyd, Hvidevarer og Telefoner m.m. Sådan har det ikke altid været for L’EASY. L’EASY startede midt i 1980’erne med udlejning af TV og Video. Siden er virksomheden bare vokset og er i dag en enormt stor virksomhed med milliardomsætning. L’EASY er derfor en pålidelig partner som tilbyder køb på afbetaling online.

Alternativer til at købe på afbetaling?

Man kan altid spare penge op gennem en længere periode og betale hele beløbet for produktet med det samme, som ét alternativ til at købe på afbetaling. Det kræver dog, at man har styr på sin økonomi og kan undvære de penge med det samme. En opsparing kræver, at du kan sætte penge til side i det daglige budget. Det kræver i det hele taget at man har ét budget som overholdes for, at kunne finansiere sine forbrugskøb. 

Som nævnt tidligere er det ikke i alle situationer, at det er muligt. Hvis man står og skal bruge penge lige nu for at opfylde sin drømme, så er der ikke tid til at spare penge op. Det kunne være at man har fundet sin drømmerejse og skal afsted nu. Livet venter, trods corona, ikke på nogen. Så er der andre finansieringsmuligheder.

Én anden mulighed er at optage lån i banken eller optage forbrugslån online. Der findes mange muligheder med forskellige virksomheder, som tilbyder at du kan optage lån nu og her. En anden finansieringsmulighed er, at du kan optage kassekredit hos din bank. Det betyder at du kan lave overtræk på dit kreditkort eller bankkonti for en periode. Det kunne være i en periode med uforudsete udgifter. Næste måned trækker banken så automatisk pengene fra din konto. Man skal dog være opmærksom, hvad hvor meget det koster i gebyrer eller lånerenter.

At købe på afbetaling eller ej

Tak fordi at du læste med. Vi håber, at du blev lidt klogere på køb på afbetaling online og fandt ud af om denne finansieringsordning er noget for dig. Vi kan i hvert fald anbefale, at du bruger lidt tid på at overveje hvilken finansieringsform, som passer bedst til dig og din situation lige nu.

Andre indlæg om afbetaling

Sti: Jægermark » Shopping » Køb på afbetaling online