❤ Valentinsdag 2018

Velkommen! Her finder du alt det, du behøver at vide, om valentinsdag, hvad enten du vil skabe den perfekte romantiske aften med de bedste gaver og uforglemmelige oplevelser, eller om du bare vil vide mere om, hvad valentinsdag er for noget.

INFO: Hvad, hvornår og hvorfor om valentinsdag

GUIDE: Sådan skaber du den perfekte valentinsdag

GAVER: Få inspiration til valentinsgaver til hende og ham

Valentinsdag 2018 - Guide til Valentine's Day - Ideer, gaver til hende og ham

Alt om valentinsdag

Her følger info samt inspiration til gaver, overraskelser og meget mere, så du på få minutter kan blive en sand mester udi romantik og skabe en oplevelse for livet for den, du holder af! Du har får med denne guide viden og konkrete tips til at skabe den den perfekte valentinsdag, hvor Amors pil ➳ kan skyde ren kærlighed ind i jer.

❤ Information og fakta om valentinsdag

Hvornår, hvorfor og hvad ...

☞ Dato: Hvornår er valentinsdag?

Dato for valentinsdag er altid 14. februar, og valentinsdag 2018 er 14-02-2018. Har du en, du holder ekstra meget af, gør du klogt i at huske datoen og gøre noget ud af dagen. Den slags betaler sig som regel altid i den anden ende ☺

☞ Hvorfor fejrer vi valentinsdag?

Valentinsdag eller Valentins Dag - på engelsk Valentine's Day - er også kendt som "de elskendes helligdag". Det er dagen, hvor par udveksler alt fra blomster, chokolade, smykker, kærlighedsdigte og forskellige andre gaver for at udtrykke deres kærlighed. Det er normalvis kun par, der fejrer dagen, men dagen kan også være en mulighed for at overraske en, du holder særligt meget af, med en kærlighedserklæring og/eller en kærlig gave. Valentinsdag er i moderne tid blevet sat i forbindelse med den gamle romerske højtid Lupercalia - dog er ikke alle forskere enige i, at der er en reel forbindelse. Lupercalia blev fejret med en festival den 15. februar for at ære den romerske gud Lupercus, og i denne forbindelse havde man en række ritualer, som blev anset for at være særligt vigtige i festen, da ritualerne blev udført med henblik på at sikre frugtbarhed.

Læs mere: Valentinsdag på Wikipedia - Om Sankt Valentin på Wikipedia - Derfor fejrer vi Valentins Dag på Videnskab.dk

☞ Er valentinsdag en helligdag?

Nej, valentinsdag er ikke en helligdag - desværre. Det kunne ellers være rigtig lækkert. Det er jo ikke fordi, vi har mangel på helligdage i Danmark ☺

❤ Guide til den perfekte valentinsdag

Hvis du vil skabe den perfekte valentinsdag er mit bedste råd først og fremmest: Gå all in, sæt alle kanoner i stilling, og gør hele dagen til een stor oplevelse. Følg så mange af de råd, som du synes, giver bedst mening for jer som par, og sæt dit eget præg på hele oplevelsen. Bemærk, at jeg ikke er nogen ekspert, men jeg har gennem årene prøvet mig frem, og fundet ud af, hvad der - for mig - virker og ikke virker. Jeg er dog ret sikker på, at du også kan få skabt en fantastisk dag - hvad enten det er valentinsdag eller bare en hvilke som helst romantisk aften eller stund - hvis du bruger bare nogle af mine råd.

God fornøjelse!
Vh. Jan
Jan Jægermark - signatur

♥ Den gyldne regel - Den gyldne regel er at have fokus på alle de ting, som din partner (nuværende eller kommende) bedst kan lide inden for alle områder, der i denne sammenhæng giver mening. Har du hele tiden fokus på din partners yndlingsting, yndlingsoplevelser, yndlingsmad, yndlingsmusik osv., så har du allerede dér halvdelen af sejren ... hvis ikke mere! Problemet i mange forhold er, at man ikke lytter til hinandens ønsker og behov, og ved at fokusere på de ting, som din partner holder mest af, viser du, at du lytter og hele tiden har lyttet. Dét er den gyldne regel. Den er guld værd, hvis du vil pleje jeres forhold! Og dette gælder både for mænd og kvinder.

♥ Mad og romantisk middag - Giv den gas i køkkenet, og lav nogle yndlingsretter. Tjek opskrifter på opskriftssider eller også kan YouTube varmt anbefales til at finde lækre opskrifter til den romantiske middag. Take away er også en mulighed - eks. via Hungry elller Just-Eat, men vær lidt mere kreativ end at bestille pizza med kedelige cocktailpølser. Tager I ud og spiser, så er det værd at overveje, hvilke retter eller hvilke type mad, din partner kan lide. Tjek evt. EarlyBird.dk, hvor kan finde spisesteder til en tredjedel af prisen. Du kan også satse på en lækker gourmet-oplevelse; dem kan du finde masser af på eks. DuGlemmerDetAldrig.dk.

♥ Kort / valentinskort - Uanset om du er mand eller kvinde, skal din bedre halvdel have et kort med blomsterne, eller hvad du ellers giver. Her er det oplagt at skrive nogle søde ord: hvad du elsker ved ham/hende og dem slags. Er du hankønsvæsen og tør tage udfordringen op, så skriv et lille digt! Det går lige i hjertet, kan jeg love dig, medmindre hun virkelig ikke er til den slags. Skal det være et ekstra lækkert digt, får du det til at rime, og her findes der heldigvis hjemmesider som denne med en rimordbog, så du kan finde ud af, at der er andre ord en smerte, der rimer på hjerte :) Google dig evt. frem til andre rimordbøger.

♥ Romantisk stemning - Skab den ultimative romantiske stemning. Forbereder du en middag eller vil du bare pynte stuen, så den emmer af romantik, så giv den gas med tonsvis af levende lys og måske endda rosenblade. Tænd ild i pejsen eller brændeovnen, og har du ikke sådan en, så er der råd at hente! Alle kan nemlig få en pejs! Brug en app til din smartphone, som imiterer en pejs (fireplace på engelsk). Der er mange af dem. Har du eks. Chromecast eller en anden mulighed for at streame fireplace-app'en fra smartphone til en tv-skærm, kan jeg love dig for, at det bliver en succes. Der findes også forskellige pejse-dvd'er, som bl.a. kan købes online. Tiger havde engang en dvd ved navn Pejsen, som fungerer fint, jeg ved dog ikke, om de har den mere.

♥ Hvad kan man ellers lave? Oplevelser og hvad man kan lave på valentinsdag kan du også finde inspiration til på de hjemmesider, jeg linker til i afsnittet om gaver, men derudover kan jeg også nævne følgende dos and don'ts:

  • Biograf - Tjaeh ... jeg har prøvet det, og må indrømme, at det ikke er optimalt at sidde i en mørk biograf i 2 timer, hvor man knap nok kan se hinanden. Det kan fungere, men så skal det da også være fordi, I er exceptionelt glade for film eller har set frem til en bestemt film, som netop er i biografen.
  • Lav ingenting - Næsten lige så godt som at gå i biografen. Jeg vil ikke anbefale det. Er du en fyr, så tænk i øvrigt lige på, hvilken dag, der kommer præcis 1 måned efter valentinsdag, dvs. den 14. marts. Ved du det nu? Godt. Så gør noget ud af valentinsdag (og kryds fingre).
  • Wellnessophold - Massage, sauna, boblebad og champagne. Det lyder da ikke helt dårligt, vel? Det er vær at overveje.
  • Kroophold - Et hyggeligt kroophold i Danmark kan også være sagen. Så vil der typisk også være sørget for maden.
  • Rejs helt væk ... til et varmt sted. Den står ikke ligefrem på sommer og sol, når det er 14. februar i Danmark.

Tjek afsnittet om gaver herunder for yderligere inspiration. Har du selv nogle fantastiske ideer, som du vil dele, så skriv i kommentarfeltet nederst på denne side.

❤ Valentinsgaver - Hvilke gaver til valentinsdag?

Gaver er et vigtigt element på valentinsdag, og fortjener derfor et afsnit for sig - men husk, at gaver kan være mange ting, ikke kun fysiske. Der er selvfølgelig de klassiske ting som blomster, chokolade og smykker, som er en succes hos de fleste kvinder. Disse ting er værd at tage med - men hvis du vil gøre noget ekstra ud af det, så skal der liiidt mere til. Og hvad med mænd? Hvad vil de have på valentinsdag? Vil de overhovedet have noget? :) Well, det er ingen hemmelighed, at valentinsdag er en dag, hvor det typisk er manden i forholdet, der tager initiativ, men det kan sagtens også være kvinden, og det kan sagtens også være et fælles initiativ, hvor I sammen vælger, hvordan jeres kærlighed skal fejres. Det er okay at følge traditioner, men vær ikke bundet af dem. Traditioner kan sagtens brydes.

Gaver til hende

Som nævnt er det oftest kvinden, der bliver forkælet på denne hjerternes dag, så lad os starte med at tage et kig på, hvilke gaver, du kan overraske din smukke kvinde med.

✿ Blomster - Det er klassikeren, og det bør næsten bare være en selvfølge. Husk at vælge hendes yndlingsblomster eller blomster i hendes yndlingsfarve.

♥ Chokolade ... eller noget andet lækkert - De fleste kan lide chokolade, men det kan også være noget andet. Er hun fuldstændig vild med lakridser, så kunne det også gå an.

♥ Smykker - Om det er et lille eller stort smykke er efter min mening ikke så vigtigt. Det er tanken, der tæller. Det kunne være et smykke med jeres navn indgraveret, eller bare noget så simpelt som et hjertesmykke i form af en halskæde, ring eller noget helt tredje. Tjek butikker som Brodersen + Kobborg eller Nirbana.dk for et godt udvalg af smykker til både ham og hende.

♥ Lingeri / undertøj ... eller et frækt kostume - Ja-ja, man har vel lov til at være optimistisk og håbe på, at aftenen ender på en helt særlig måde :) Tjek Intimo.dk for flot undertøj til både damer og herrer og Kostumelandet.dk for frække kostumer.

♥ Tøj - Man kan aldrig gå helt galt med at give noget lækkert tøj til sin kvinde - specielt hvis det kan byttes :) Her vil jeg anbefale dig at tage et kig på dametøj hos Katoni.dk. Katoni er en af Danmarks største shoppingportaler med tøj fra alle de største online shops.

♥ Oplevelsesgave til hende - Oplevelser er de ultimative gaver. Vi bruger flere og flere penge på oplevelser end fysiske gaver. Wellnessophold, en rejse, madoplevelse, vinsmagning, chokoladesmagning ... ja kun fantasien sætter grænser. Her vil jeg anbefale dig at tage et kig på DuGlemmerDetAldrig.dk, som har et hav af spændende oplevelsesgaver, I potentielt aldig vil glemme. Af andre muligheder kan også nævnes den klassiske Bellevue Box, app'en mademyday, Send en tanke eller endnu flere oplevelsesgaver på Oplevelsesgaver.

Gaver til ham

Som kvinde kan du sagtens give tøj eller smykker som valentinsgave, men hvis jeg nu skal tale på vegne af mine gode venner, hankønsvæsenerne, så foretrækker vi nok at få en på opleveren. Hvad du helt præcis vil gøre er et temperamentspørgsmål og et spørgsmål om, hvordan jeres forhold er. Men noget frækt ville nok ikke blive afslået. Eller en kombination af en anden oplevelse og så senere lidt hygge, if you know what I'm saying. Gå på opdagelse i oplevelsesgaverne til ham på DuGlemmerDetAldrig.dk eller find på noget, som du ved, han kan lide, har snakket om i årevis el.lign.

Afslutning

Jeg håber, du er blevet inspireret til at skabe en god oplevelse for den, der er dit hjerte nær. Har du nogle supplerende råd eller anbefalinger, er du mere end velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet herunder.

Happy Valentine's Day 2018!

Kommentarer

Læg en kommentar! :) ... hvis du har noget på hjerte, ideer, feedback, ros eller ris (helst den spiselige slags). Hold det i en sober tone, og lad være med at spamme med links osv. Mere info: Kommentarer og kommentarpolitik på Jægermark.dk.