Billedkunst

Billedkunst af Jan Jægermark • Tegninger, malerier og digital kunst med inspiration fra bl.a. kubisme, surrealisme, im- og ekspressionisme

Minimalistic Desktop II

2022

Alene i rummet, 2007

Beskrivelse

Digital kunst. Selvportræt. Mit skrivebord og jeg, i 2022, med masser af skærme og gadgets.

Tough day at WORK, eh, SLAVE?

2019

Tough Day at Work, eh? 2019

Digital kunst. Tegnet med blyant på papir. På papiret har jeg lagt en del af en bikube, som jeg fandt i min have; en halskæde med månesten og spildte kaffepletter; derefter har jeg taget et foto af det hele, og redigeret det digitalt. En afbildning af min frustration over det moderne arbejdsmarked. Tanker: Fængsel, tremmer, pigge i sjælen, og direkte tyveri af de fleste timer af ens liv.

Autism: What’s not to like?

2019

Autism, 2019

Beskrivelse

Digital kunst. Tegnet med blyant, derefter redigeret digitalt. Et forsøg på at fange nogle af mine personlige oplevelser som autist: Kryptisk tankemylder, knust hjerte, følelsen af at være socialt akavet, alt er mærkeligt.

Minimalistic Desktop

2007

Skrivebordet, 2007

Digital kunst. Kubisme. Tegnet med blyant på papir; derefter redigeret digitalt. Et kubistisk selvportræt ved mit skrivebord i min daværende studielejlighed i Kolding. Før den digitale redigering var dette et værk, jeg tegnede i forbindelse med billedkunst, som jeg tog som fag på pågældende tidspunkt.

Alone in The Room … and so what?

2007

Alene i rummet, 2007

Beskrivelse

Akrylmaleri; farverne er redigeret digitalt. Beskriver de mange timer, jeg har spenderet alene i et rum, væk fra andre, for at afskærme mig fra larm og mennesker. Græsset er grønt og solen skinner udenfor, men jeg vil hellere være indenfor, så jeg kan få min ro og fred.

Mine andre værker tilføjes løbende …

Min historie med billedkunst

Allerede da jeg var få år gammel fandt jeg glæde og ro i at tegne.

Som 14-årig fik jeg øjnene op for graffiti som kunst. Men dette stoppede jeg med som 18-årig.

Herefter har jeg tegnet og malet sporadisk i perioder, og har brugt billedkunsten som en slags terapi, særligt i svære perioder.

Da jeg var i midten af 20’erne blev den fysiske billedkunst mere eller mindre erstattet af en stor interesse for grafisk design, herunder webdesign, logoer, ikoner, m.m.

Den billedkunstneriske side har jeg bl.a. fra min mor, Barbara, som er kunstmaler, tegner og tidl. kongelig porcelænsmaler.