Gardiner

Alt om gardiner, gardinbusser, mørklægning, solafskærmning, markiser, etc.

Velkommen til siden om gardiner, hvor du kan finde links til gode gardinforhandlere med billige gardiner samt læse vores guide til valg af gardiner. God fornøjelse!

🪟
Køb Gardiner

Køb billige gardiner online. Søg tilbud på bl.a. plisségardiner, persienner, mørklægninsgardiner, lamelgardiner, foldegardiner, VELUX-gardiner, panelgardiner, børnegardiner og almindelige gardiner:

GardinShoppen / gardinshoppen.dk

GardinShoppen

annonce

Gardinbussen

Gardinbussen

annonce


Luxo Living / luxoliving.dk

Luxo Living

annonce


Homeshop / homeshop.dk

Homeshop

annonce

Vælg gardin-type

Læs om den type gardin, som du vil vide mere om:

💁‍♀️
Forbrugerguide til valg af nye gardiner

Bliv gardin-specialist på få minutter

Hvis du tænker, at gardiner udelukkende er noget, som din gamle bedstemor har brug for, så kan du tro om. Gardiner er for alvor tilbage i boligen ? i flere variationer, mål og materialer end hidtil set. Med denne guide lærer du, hvad de forskellige gardintyper passer bedst til, så du ud fra det bedre kan få klarlagt, hvad der egner sig bedst til lige præcis din bolig. Og får du brug for support og vejledning, er du naturligvis altid velkommen til at tage kontakt til os.

Rullegardiner, der rykker

Rullegardinet er enkelt, rent og minimalistisk i sit udtryk. Ud over at fungere godt til mørklægning, idet det afskærmer helt tæt i top, bund og sider, fylder det meget lidt, når det er rullet op. Det har typisk et helt enkelt kæde- eller snoretræk, som ikke er meget synligt. Rullegardiner fås i rigtig mange forskellige farver og kvaliteter, både med og uden mørklægningsfunktion. Sidstnævnte er meget velegnede i soveværelse og/eller børneværelse, mens førstnævnte fungerer rigtig godt i for eksempel stue og køkken, hvor det kan være smart at minimere indkig uden at aflukke helt for lyset udefra. Her er specielt rullegardiner i transparent eller semintransparent et godt valg. Rullegardiner findes i forskellige kvaliteter og kulører ? der er eks. ingen, der siger, at mørklægningsgardiner behøver at være sorte; de fungerer også upåklageligt i hvid eller øvrige kulører. Vælg, hvad der fungerer til dit hjem og din stil ? så bliver resultatet allerbedst.

Køb billige rullegardiner her

Dristige Duo Rollers

Duo Rollers – eller Duo-rullegardiner – er en type rullegardiner med persiennefunktioner. Duo-gardiner er kendetegnende ved at have dobbelte stoflag af transparante og ikke-transparante striber. Du kan med Duo Rollers lukke lyset totalt ude eller efterlade en lille stribe til at være en smule åben. Det er oplagt til rum, hvor du vil lege med lysindfaldet.

Køb flotte Duo Roller-rullegardiner her

Prangende plisségardiner

Plisségardiner er nogle af de mest effektive mørklægningsgardiner, der findes, dels pga. materialet, dels pga. den supergode pasform til vinduet, og derudover er de en diskret form for gardinløsning, som også er nydelig, når den ikke er i brug. Plisségardiner er nemme at betjene, uanset hvilken form for betjening, du vælger ? valgmulighederne er almindeligt snoretræk, snoretræk kombineret med wire-styring, snorefri betjening og touch-betjening ? og desuden er der flere forskellige varianter at vælge imellem, alt efter beskaffenheden af vinduerne. F.eks. er der plisségardiner, der er ekstra velegnede til at blive monteret i tagvinduer, mens andre plisségardiner gør sig bedre i andre typer vinduer. Designmæssigt bør du beslutte dig for, om du er modig og sigter efter pangfarverne og de lidt mere “vilde” designs, eller om du foretrækker det almindelige samt mere tidløse. Det er nemlig kun fantasien, som sætter grænserne, når det gælder designet af plisségardiner. Sådan da. Gardinerne fås i et utal af kulører, design samt visuelle udtryk, så det er kun op til dig og din stil, hvilken farve og gardintype, der skal med hjem til dig.

Køb billige plisségardiner her

Perfekte persienner

Persienner har i lang tid været populære som afskærmning ? både i træ og i metal. Ud over at de er et meget stilrent og diskret valg, der er med til at definere rummet på en elegant måde, skyldes deres populæraitet nok også, at persienner særligt nemt kan styre lysindfaldet og at de er lette at rengøre, eksempelvis med en klud, støvsugeren eller med en særlig persienne-renser. Der er, som nævnt, persienner i træ og metal: I træ kan man selv vælge bredden på lamellerne ? standardmålene er på hhv. 25 og 50 mm ? mens metalvariantens mål er fast på 25 cm. Til gengæld kan de fås i et hav af forskellige farver, så er du til mere spas end den normale metalfarve, er det også muligt at få persienner med knald på kuløren. Persienner leveres på specialmål, så de passer til alle typer vinduer. De har derudover wirestyr, hvor du selv vælger betjeningssiden, når du bestiller. Det er helt op til dig, om wiren skal være i højre eller venstre side af persiennerne.

Køb persienner i metal her

Køb træpersienner her

Magiske mørklægninsgardiner

En god nattesøvn er vigtig ? ikke mindst for sundheden. I årets lyseste måneder kan det imidlertid være svært at få nok søvn, da solen går sent ned og står tidligt op. Mørklægningsgardiner kan hjælpe med at holde uønsket lys helt ude ? enten i soveværelset eller i børneværelset. Og er du også irriteret over genskin i computeren eller tv’et , kan du også dække af for solens stråler med et mørklægningsgardin dér. Du vælger selv, om mørklægningen skal være i form af rullegardiner, “normale” gardiner, foldegardiner, plisségardiner, VELUX-gardiner eller lamelgardiner ? der findes et hav af varianter, præcis som der også er mange muligheder for at sætte kulør på tilværelsen. Mørklægning behøver bestemt ikke altid være sort som natten. Også hvid egner sig fint til mørklægning, og er derudover meget diskret, når gardinet ikke er i brug.

Få alt i mørklægning her

Luksuriøse lamelgardiner

Lamelgardiner sætter for alvor prikken over i’et i stuen med de kolonorme vinduespartier, på et kontor eller i hallen. Eller ethvert sted, hvor du foretrækker eksklusivitet og rene, lige linjer. Lamelgardiner er nemme at tilpasse, lige som det også er meget let at regulere lysindfaldet efter behov ved blot at vinkle lamellerne. Lamelgardiner passer godt i virksomheder og/eller på kontorer, men de gør sig også fortrinligt i hjemmet. Hvis du tænker, at hvide lameller mangler lidt kulør, er det muligt at få en lang række forskellige farver og mønstre, så du kan sætte dit helt eget touch på løsningen.

Køb flotte lamelgardiner her

Fabelagtige foldegardiner

Foldegardiner ? som også kaldes liftgardiner samt hejsegardiner ? er en stilren løsning, der på diskret facon skærmer for indkig. Foldegardinerne er populære i de danske stuer, hvilket er meget forståeligt, idet de passer fint til både stue, køkken, soveværelse og hvilket som helst andet værelse i boligen. Hvis gardinerne bliver beskidte eller støvede, er det simpelt at vaske stoffet og hænge det på plads igen. Vælg mellem forskellige farver og mønstre (med eller uden mørklægningsfunktion), så du kan udtrykke din egen stil gennem dit valg af foldegardiner. Gardinet styres via kædetræk eller snoretræk eller den betjeningsløsning, du vælger, ved køb.

Køb stilrene foldegardiner her

Vidunderlige VELUX-gardiner

VELUX-gardiner er gardiner, der er lavet til originale VELUX-vinduer, og som er fremstillet på VELUX’ egen fabrik. Disse gardiner gør det muligt at skabe den ideelle regulering af lys, uanset hvilket rum de er i. Der er mange forskellige typer VELUX-gardiner at vælge imellem; mørklægning (ensfarvet, eller fx Disney-motiv til børneværelset), rullegardiner, markiser, plisségardiner, persienner, insektnet og Duo-rullegardiner (mørklægning og “almindelig” lysregulering i ét). Alt efter typen af gardin kan du vælge manuel betjening og/eller betjening med fjernbetjening (eldrevet og/eller solcelledrevet). Den elektriske betjening er ekstra smart, hvis vinduet er placeret højt eller på anden vis er helt eller delvist ufremkommeligt, så det ikke er lige til at nå hen det og trække for eller fra.

Få de billigste VELUX-gardiner til prisen her

Perfekte panelgardiner

Panelgardinet er en nutidig og meget sofistikeret måde at afskærme for dagslys og nysgerrige blikke på. De fås i specialmål, og de kan også anvendes som en slags dør til at lukke af eller som et garderobeskab, eller de kan bruges som en rumdeler. Du kan få panelgardiner som mørklægningsgardiner, ensfarvet eller mønstret, og der er selvfølgelig masser af kulører samt mønstre at vælge iblandt.

Køb billige panelgardiner her

Børnevenlige børnegardiner

Nutidens børneværelse skriger efter gardiner, der reflekterer barnets køn og interesser. Her er Disney-gardiner eller gardiner med filmmotiv oplagte. Mulighederne er lige fra Frost til Star Wars, Jake og Piraterne, Superman eller Batman, klassiske Disney-prinsesse-gardiner, Dr. McStuffin, Thomas Tog, gode, gamle Mickey Mouse eller SvampeBob Firkant.

Køb billige børnegardiner her

Almindelige gardiner – ualmindeligt lækre

Alm. gardiner, også kendt som klassiske stofgardiner, som kan trækkes for og fra, er en tidløs samt elegant måde at afskærme for indkig og lys på. Almindelige gardiner kan fås i mønstrede, ensfarvede samt som mørklægning ? naturligvis i lækre stoffer i god kvalitet ? og de kan med fordel sættes sammen med eksempelvis plisségardiner eller rullegardiner. Nogen bruger kun gardiner af stof som dekoration, som ikke trækkes for eller fra, mens et andet gardin, som det nævnte rulle- eller plisségardin, sørger for den egentlige afskærmning – men det afhænger helt og holdent af din smag og rummets øvrige interiør. Normale gardiner er lette at af- og påmontere, og dette gør det meget simpelt at vaske stoffet. Vælg mellem gardiner, der går helt ned til gulvet eller gardiner, som går til vindueskarmen. Gardinerne får du selvfølgelig på mål, så de passer til lige præcis dine vinduer.

Se det store udvalg i gardiner her

ℹ️
Gardin-FAQ

Ofte stillede spørgsmål vedr. gardiner:

Hvad koster gardiner?

Prisen på gardiner afhænger af bl.a. materialevalg, gardintype, størrelse (hvor mange m2?), design m.m. samt evt. service, montering og rådgivning. For at se konkrete priser kan du besøge en af de gardinbutikker, som anbefales på denne side.

Hvilke gardiner er moderne?

Alle er moderkage.

Hvilke gardiner skal jeg vælge?

Læs vores guide om gardiner her på siden, hvor du kan få overblik over de forskellige, populære gardin-typer, der findes. Guiden burde give dig en bedre ide om, hvad der passer til netop dig og dine behov.

Hvilke gardiner findes der?

Der findes mange forskellige gardin-typer. De mest populære er rullegardiner, DUO-rullegardiner, plisségardiner, persienner, mørklægning, lamelgardiner, foldegardiner, VELUX-gardiner og panelgardiner. Der findes også børnegardiner og selvfølgelig helt almindelige gardiner.

Hvilke gardiner er bedst for dig?

Læs vores guide om gardiner her på siden, hvor du kan få overblik over de forskellige, populære gardin-typer, der findes. Guiden burde give dig en bedre ide om, hvad der passer til netop dig og dine behov.

Hvad er vigtigt ift. valg af gardiner?

Det er vigtigt, at du først og fremmest har de rigtige mål til hvert gardin, samt er klar over, hvilken type gardin, du vil bruge. Sæt dig ind i, hvad de forskellige gardiner har af features, fordele og ulemper, og søg professionel rådgivning hos en forhandler, hvis du er i tvivl.

Hvad hvis jeg ikke kan finde den type gardin, jeg leder efter?

Vinduer kommer i mange specielle former og størrelser, og derfor er det ikke altid nemt at finde lige præcis den type gardin, man søger. I sådant tilfælde, kan det være en god ide at kontakte en eller flere gardinforhandlere (fx dem, som anbefales på denne side) for at høre, om de kan skaffe eller måske endda få produceret dit gardin.