Film: Anmeldelse The Matrix Resurrections (Matrix 4) Dansk Review

Filmanmeldelse: The Matrix Resurrections (2021)

Jeg havde glædet mig for vildt til at se den nye Matrix 4 – men desværre er den LORT 🙂 Læs min ærlige anmeldelse af Matrix Resurrections her #meh

ℹ️
Information

Filmtitel: The Matrix Resurrections
Stream her: blockbuster.dk (se flere muligheder længere nede i anmeldelsen)
Udgivelsesdato (Danmark): 24-12-2021
Skuespillere: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss
Instruktør: Lana Wachowski
Bedømmelse: ⭐⭐ 2/5 (Karakterskala fra 1-5)

Disclaimer: Jeg er normalt et positivt menneske, og jeg forsøger som regel at se det positive i selv det negative – for at være lidt anderledes og idet Matrix 4 har været en meget skuffende filmoplevelse i forhold til, hvad dens tre forgængere bød på, har jeg valgt at anmelde filmen med et mere negativt mindset, end jeg normalt ville. Be warned. Eller noget 🙂

Husk snacksene

Film skal nydes i biografen, eller noget … Faktisk foretrækker jeg at se film derhjemme, hvor du kan pause, når du vil, slipper for unødvendige mennesker, og ikke skal være på vagt, fordi biograf-politiet til hver en tid kan konfiskere dine hjemmebragte snacks og drikkevarer. Ser du film derhjemme, kræver det snacks, og her kan du fx overveje noget så fancy som din egen popcornmaskine, som kan købes hos Gstore, der i øvrigt har mange andre fede gadgets, og drives af min internet mate, Nicklas.

Gode, gamle Matrix

Jeg husker tydeligt, da jeg så den første Matrix-film. Det var på video, sammen med to af mine bedste venner. Efter at have set filmen færdig, sad jeg med åben mund, og tænkte WTF, wauw! Og så sagde jeg til mine venner: Skal vi ikke se den igen?

Og så tændte vi for filmen igen, og jeg nød den mindst lige så meget anden gang 🙂 Sidenhen har jeg set især 1’eren og 2’eren rigtig mange gange.

Desværre var det ikke et vildt positivt “WTF”, jeg sad med, efter at have set The Matrix Resurrections. De tanker, der fløj gennem mit sind var mere a la: Var det det? WTF var det her? Øøh… Skulle der ikke have været fede kampscener? Var det ikke meningen, at det her skulle være en god film?

Havde jeg virkelig givet 249 kr. for det her shit?

Kan streames på Blockbuster, SF Anytime, Viaplay og YouTube – men ikke på HBO – what??

Pga. craprona blev de danske biografer lukket lige op til verdenspræmieren på Matrix Resurrections, så i stedet for havde man valgt at lancere filmen juleaften på Blockbuster, SF Anytime og YouTube. Jeg kan se, at den også er på Viaplay nu, og sikkert også andre steder. Det var i sig selv fint nok for mig, at den kom ud på streaming i Danmark (lige som andre steder i verden), for jeg havde alligevel ikke tænkt mig at tage i biografen.

Men af en eller anden grund skal den være dyrere på SF Anytime og YouTube. Latterligt. Så køb den på Blockbuster, med mindre du vil spilde penge. Eller vent, til den kommer på HBO Max.

Og der er nemlig noget med HBO Max, jeg ikke forstår: Det er Warner Bros., som laver Matrix, og Warner Bros. ejer streaming-tjenesten HBO Max, hvor de tre andre Matrix-film er tilgængelige. Why the f*ck har de så ikke lanceret filmen på HBO Max?

📺
Stream The Matrix Resurrections

Blockbuster SF Anytime (reklamelink) YouTube Viaplay

Matrix 4-trailere

Lidt om handlingen, eller noget …

Jeg gider ikke at spilde min tid på at fortælle særligt meget om handlingen. Trailerne fortæller det grundlæggende. Neo lever, og han har fået hukommelsestab. Mere sker der ikke. Ej, selvfølgelig sker der en masse andet – men det er svært at sige mere, uden at komme med spoilers.

Anmeldelse – kort og “godt”

Filmen er alt andet end jeg havde forventet. Jeg sad med følelsen af at være blevet snydt, og jeg følte, at jeg hele tiden ventede på, at der skulle ske noget. Der var intet rigtigt klimaks, hvis du spørger mig.

Kampscenerne er LORT! De er korte og ligegyldige. Og det sårer mig sgu! Selvom Neo på et tidspunkt i filmen siger: “I still know kung fu”, så er filmen og kampscenerne nærmere en kæmpe kong fuser.

Jeg havde ønsket mig mere. Just saying.

Den var sådan set hyggelig nok at se, men jeg håbet på en anden oplevelse, hvor jeg ville sidde tilbage i sofaen helt mindblown. Sådan var det bare ikke.

Keanu Reeves ser cool ud med langt hår, og både ham og Carrie-Anne Moss (Trinity) er supergode skuespillere. Der er nogle sjove scener engang imellem. Men tjah …

Det er også øv, at hverken Laurence Fishburne (Morpheus) eller Hugo Weaving (Agent Smith) er at finde på rollelisten, men sådan kan det jo gå.

Det er sådan en film, som jeg lige skal se igen, for der er 100 % en masse guldkorn og easter eggs, som jeg har misset, og da jeg er fan af Matrix, fortjener den mindst et view mere.

Bedømmelse: 2 ud af 5 stjerner.

⭐⭐

Skriv gerne en kommentar, og lad mig høre, hvad du synes om den 🙂 Er jeg for hård? Eller er der mange andre die hard-fans, som mig, der også er en anelse paf over filmen?

Anyways: Tak for at læse min anmeldelse af Matrix Resurrections 🙂

Filmanmeldelse: The Matrix Resurrections (2021)

Kategorier: Anmeldelser, Filmanmeldelser, Indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.