Sletterhage Fyr

Sletterhage Fyr

Et fyrtårn på magiske Helgenæs, Djursland

📷 Foto: Sletterhage Fyr oktober 2020

Indholdsfortegnelse

Information

Sletterhage Fyr
Sletterhagevej 58, 8420 Knebel
Website
Facebook

Et fantastisk sted!

Min kærestes forældre har i nogle årtier haft sommerhus i Sletterhage-området på Helgenæs-halvøen i Knebel. Sommerhuset ejer de ikke mere, men den nuværende ejer har givet familien lov til at låne sommerhuset i ny og næ – hvilket vi er super glade for. Når vi er i sommerhuset, kan vi ikke undgå Sletterhage Fyr, da det er meget tæt på.

Hele Helgenæs-området er virkelig magisk. Stranden er fyldt med sten fra istiden, og der er udsigt til bl.a. Samsø og Aarhus herfra.

Det er muligt inden for bestemte tidsrum at besøge dette 16 meter højre fyrtårn, hvor der i første sal er en lille museums-sektion. Og du kan selvfølgelig også komme helt op i fyrtårnet – hvis du ikke er bange for højder 🙂

Mols-Linjen – og andre færger – sejler forbi her på sin rute mellem Aarhus og Sjællands Odde. Færgen kan ses med det blotte øje. Selvom færgen er en del kilometer væk, så skaber den nogle enorme bølger, der når helt hen til strandbreden.

Sæler og marsvin kan ses, når vandet er stille.

I området finder du havtorn, brombær og hyben m.m.

Lige ved Sletterhage Fyr finder du, primært i sommerhalvåret, Sletterhage Ishus, som byder på lækker is. Sletterhage Ishus har også åbent i bl.a. efterårsferien.

Sletterhage Fyr

Kategorier: Indlæg, Steder, Syddjurs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.