Æggefaste: Dag 1

Jeg blogger om min æggefaste – Læs om mine planer og oplevelser efter den første dag på æggefasten
🥚

Jeg er pr. 9. august gået i gang med en æggefaste, og vil mikroblogge lidt om det de kommende dage. Jeg vil dokumentere mine resultater, nok primært i forhold til vægttab.

Sommerferie resulterer sjældent i vægttab 🙂

De seneste måneder har jeg levet lidt for godt, og jeg er også lige kommet hjem fra sommerferie, hvor den ikke fik for lidt 🙂 Så der skal nogle kilo af, og da jeg p.t. ikke har lyst til at faste traditionel, tænkte jeg, at det var oplagt at prøve en form for faste, hvor jeg stadig spiser noget.

Jeg har fastet på æg i 2-3 dage før, men så vidt jeg husker, har det ikke været 100 %, dvs. jeg nok er kommet til at putte lidt ketchup på eller måske har spist lidt andet ved siden af. Denne gang vil jeg køre æggefasten så tæt på 100 % som muligt.

Læs mere om mine konkrete æggefaste-madplaner herunder:

🍳
Min madplan på æggefasten

Første dag er bestået af 3 måltider med 4 æg, dvs. 12 æg i alt. Det er ikke vildt meget, men æg mætter heldigvis rigtig godt, og umiddelbart oplever jeg ikke den store sult.

Jeg har bare lavet æggene på panden, og jeg har brugt 1 tsk smør til hvert måltid. To af gangene var det bare noget hurtig scramble / røræg, og en af gangene var det spejlæg.

Jeg bruger masser af god salt, så jeg får også godt med elektrolytter, hvilket er vigtigt. Til det sidste måltid brugte jeg også en masse friskkværnet peber.

Derudover har jeg indtaget lidt vand, kaffe, kamillete, hindbæreddike, Pepsi Max og Faxe Kondi Booster. De to sidst nævnte kommer jeg nok ikke til at indtage hver dag. Jeg bruger typisk disse to light-sodavand – især Pepsi Max – lige når jeg starter på en faste, da det hjælper mig med at komme i gang og efter min erfaring ikke bryder mine faster.

Jeg bruger i øvrigt nogle vildt lækre, økologiske æg, som vi køber lokalt på en gård her i nærheden. Det er nogle store æg, hvor æggeblommen har en fantastisk orange farve, og ofte er der 2 æggeblommer i et æg 😀

Oplevelse og resultater efter dag 1

Jeg har tabt mig 0,5 kg efter den første dag. Husk dog på, at i starten af en æggefaste, eller en hvilken som helst anden faste, vil størstedelen af dit vægttab komme fra vand m.m. Målet er ketose.

Jeg har haft lidt ægge-ånde her til aften, hvilket ikke er så sexy, men hva’ fa’en … Man må lide for skønheden 😛

Min plan med æggefasten

Indtil videre vil jeg fortsætte med 4 æg 3 gange om dagen, og umiddelbart vil jeg forsøge at æggefaste i en uges tid, måske mere! Jeg er vant til ekstreme kost- og faste-projekter; fx har jeg prøvet at køre en mono-frugt-faste, hvor jeg kun spiste mandariner i 30 dage.

Der er nogle, der bruger mayonnaise under æggefaste, og jeg overvejer at lave min egen mayo, lavet på smeltet smør, æggeblommer og citron. Det bliver naturligvis en ret fast mayo, hvis jeg har tænkt mig at bruge smør som fedtstof, men jeg har ikke rigtig lyst til at bruge olie.

Det er også muligt, at jeg måske nøjes med at bruge lidt citron i stedet for at lave en hel mayo. Jeg vil nemlig rigtig gerne have en smule c-vitamin ind i løbet af min æggefaste.

Æggefaste: Dag 1

Kategorier: Æggefaste, Faste, Indlæg, Keto, Madblog, Paleo, Sundhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.