Tarmskylning med kaffe

Ved en kaffe-tarmskylning (coffee enema) skyller du tyktarmen med kaffe ☕ Se hvordan du gør ✔️ Hvilke fordele er der? ✔️ Se mine erfaringer 🤔

I dette indlæg kan du bl.a. læse om mine erfaringer med kaffe-tarmskylninger og om, hvordan jeg selv har udført dem. Her får du med andre ord “opskriften” på kaffe-tarmskylninger … aka kaffe-lavement aka coffee enema uuund so weiter 🙂

🤷
Hvad er kaffe-tarmskylning el. kaffe-lavement?

En kaffe-tarmskylning udføres lige som en normal tarmskylning, men i stedet for vand bruger du kaffe, der er brygget i en gryde. Kaffe-tarmskylning kaldes også kaffe-lavement og på engelsk coffee enema.

🤷
Tarmskylning med kaffe – hvordan?

En kaffe-tarmskylning udføres lige som en normal tarmskylning, men i stedet bruger du en kaffebryg. Jeg har lavet det på denne måde: 2-3 spsk økologiske kaffebønner, koges op i 5 min., og efterlades på eftervarme til at trække i ca. 15 min. Dette gøres i fx en gryde sammen med 1½-2 liter vand (helst filtreret eller på anden vis renset vand). Si kaffebønnematerialet fra vandet, fx igennem et tefilter eller noget lignende, så kaffevandet er fri for små partikler. Vandet skal være kropstemperatur, inden det skal op i nummi, og du kan gøre det med et normalt tarmskylningssæt 🙂

🤷
Mine erfaringer med kaffe-tarmskylninger

Jeg har kun prøvet kaffe-tarmskylning et par gange for at se, hvordan det ville påvirke mig.

Jeg har hørt flere historier fra bl.a. venner samt random mennesker på nettet, der melder om et kæmpe boost af energi, som skulle komme efter kaffe-tarmskylningen, men for mig har det blot givet mig det samme boost, som jeg ville få fra at drikke nogle få kopper kaffe. Plus selve tarmskylningen – om det er med kaffe eller med vand – kan også give et kick i form af lettelse.

Jeg havde i øvrigt meget svært ved at falde i søvn den dag, jeg lavede to kaffe-tarmskylninger.

Min kæreste fortæller, at hun vha. kaffe-tarmskylninger har fået forskellige, små “sten” ud, som ifølge nogen skulle være galdesten.

🤷
Fordele: Hvad gør kaffe-tarmskylninger godt for?

Nogle mener, at tarmudskylning med kaffe udrenser lever og galdeblære. Det kan jeg personligt ikke verificere, men jeg fik selv en oplevelse af energiboost … som desværre også gav problemer med at sove, fordi jeg indtog koffein direkte op i anus få timer inden sengetid 🙂

🤷
Er kaffe-tarmskyl farligt?

Nogle mener, at tarmskyl med kaffe er en dårlig ide, eller er noget, man i hvert fald ikke bør udføre ofte, fordi det skulle være særligt hårdt for kroppen.

Tarmskylning-info

Find ressourcer og blogindlæg omhandlende tarmskylning, også kaldet lavement, enema, colonic, colon-hydro-terapi, tarmudskylning og tarmrensning:

 • Køb tarmskylnings-sæt
  Køb et tarmskylning-sæt, og spendér et hav af hyggelige timer med at lave tarmskylninger derhjemme.
 • Tarmskylning med kaffe
  Ved en kaffe-tarmskylning (coffee enema) skyller du tyktarmen med kaffe. Læs om mine erfaringer, hvordan du gør, fordele, ulemper.
 • Tarmskylning og vægttab
  Tarmskylning og vægttab: Kan man tabe sig vha. tarmskylning / enema / colonic / lavement?
 • Find tarmskylningsklinik
  Søger du tarmskylningsklinikker i Danmark, dvs. klinikker, der udfører colon-hydro-terapi, så er du kommet til det rette sted.
 • Tarmskylning og faste
  Lavement / tarmskylning: Er det gavnligt at skylle tarmen ifm. faste, fx vandfaste, juicefaste eller tør faste?

Tarmskylning-synonymer

Kært barn har mange navne, og her er nogle af de synonymer for ordet tarmskylning, som jeg er stødt på indtil videre:

Tarmskyl, tarmskylning, tarmudskylning, tarmrensning, tarmudrensning, tarmtømning, tarmudtømning, lavement, enema. Flere ord: skylle tarm, udskylle tarm, rense tarm, udrense tarm, tømme tarm, udtømme tarm. Og så bliver disse ord også kombineret med ord som hjemme, derhjemme og gør det selv, hvis det drejer sig om at udføre tarmskylningen selv, og ikke på en decideret klinik; ligeledes bliver ordene kombineret med ord som: sæt, apparat, kit, udstyr og tilbehør, hvis det er til hjemmebrug.

Tarmskylning med kaffe

Kategorier: Øvrigt, Sundhed, Tarmskylning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.