Æggefaste: Dag 3

Mærkelig vægtøgning og opskrift på pandekager med æg
🥚🥚🥚

God energi og godt med smør

Dag 3 på æggefasten er gået rigtig fint. Jeg har haft okay med energi, og har fået mine 3 måltider røræg med 4 æg til hvert måltid. Masser af salt og masser af peber er blevet tilføjet. Det hele stegt med smør.

På dag 3 har jeg valgt at indtage ekstra smør. Jeg har brugt ca. 1 tsk smør pr. æg. Og så har jeg småsnacket lidt smør før og efter måltiderne 🧈 Det kunne godt gå hen og blive en vane at spise mere smør fremover, også efter selve æggefasten. Det smager fantastisk, især med ekstra salt, hvilket betyder, at det også er en god måde for mig at få dækket mit saltbehov.

Drikkevarer har bestået af kaffe, frugteddike med danskvand og Pepsi Max. Det samme som i går, lige bortset fra, at jeg på dag 3 ikke drak øl lige som på dag 2. Dag 4 kunne dog måske godt byde på lidt vino 🍷 men vi ser 🙂

🥞
Æggepandekager – Pandekager til æggefaste

Om aftenen fik jeg lavet æggepandekager til min kæreste. Hun er dog ikke på æggefaste. Pandekager er generelt ikke noget, jeg spiser særligt ofte, men det er lang tid siden, jeg har lavet pandekager, og derfor så jeg det også som træning. De kan jo også bruges som wraps eller som en slags (slatten) pizzabund. Du kan også skære pandekagen i slices, så du får æggespaghetti.

Jeg vil overveje at lave nogle lignende pandekager ifm. min æggefaste på et senere tidspunkt. Her er den simple opskrift:

📋
Opskrift: Æggepandekage

Pandekage til æggefaste - Æggepandekage
(Beklager det lousy billede – jeg gad hverken at få det til at se instaworthy ud eller at tage spejlreflekskameraet frem – men jeg fik at vide, det smagte “rigtig godt” 🙂 )

Ingredienser:

Pr. 1 pandekage:

  • 1 æg
  • 4 drys kardemomme (optional)
  • 1 knivspids vanilje (optional)
  • Stevia efter behov (optional)
  • 1-2 tsk smør el. andet godt fedtstof til stegning

Sådan gør du:

  1. Sæt panden til 1½ (ud af 3) varme eller semi-lav varme med 1-2 tsk smør (det er vigtigt, at det ikke er høj varme)
  2. Pisk ingredienserne sammen (jeg brugte bare en shaker / meljævner)
  3. Læg æggemassen på panden, og fordel det jævnligt
  4. Lad pandekagen være på panden i 3½-4 min.
  5. Vend pandekagen, og lad den være i ½-1 min.
  6. Done … gå videre med at lave næste pandekage 🙂

⏲️ Forberedelsestid: 2 min.
⏲️ Tilberedningstid: 5 min. pr. pandekage.

Anyways … lad os gå videre til det interessante: Vægttab 🙂

Vægttab efter 3 dage på æggefaste

Jeg vejer mig altid dagen efter, lige når jeg er stået op, og har tisset af. I dag siger vægten 1 kg mere, hvilket jeg slet ikke forstår. For jeg kan tydelig se og mærke, at jeg har tabt mig. Mit ansigt er mere slim, og jeg kan tydeligt mærke, at jeg er i ketose, og bare føler mig lettere.

Det samlede vægttab er derfor kun 1 kg efter 3 dage. Det er meget ringe. Jeg har kørt hundredvis af 3-dages vandfaster og lavet maaange transitions til keto-kost gennem årene, hvor jeg har dokumenteret min vægt, og altid har jeg oplevet vægttab på ca. 3-5 kg efter 3 dage.

Jeg mistænker tre ting, der kan være gået galt: Enten viser min badevægt helt forkert, eller også har det noget at gøre med indtaget af alkohol på dag 2 (på trods af, at jeg jo tabte mig 1,5 kg på dag 2. En tredje ting kan også være, at jeg bare har indtaget for meget smør i går.

Det er en smule demotiverende, fordi jeg har prøvet det her hundredvis af gange, og ved, hvordan min krop normalt reagerer. Og jeg ved udmærket, at man ikke skal se sig blind på det tal, vægten viser – men da jeg tydeligt mærker og ser effekterne af et vægttab, og vægten siger det modsatte … dét forvirrer mig!

Jeg stoler dog på processen, og bliver ved. Jeg nyder virkelig at spise æg, og vil gerne blive ved med æggefaste så lang tid som muligt.

DagVægttab i kg
1-0,5
2-1,5
3+1

Vægttab i alt: 1 kg efter 3 dages æggefaste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *