Faste: Dag #3 • Faste i tre dage (72 timer)

Så har jeg fastet i 3 dage, og jeg kan for alvor mærke, at jeg er inde i faste-tilstanden!

⚖️
Vægttab: 2,6 kg efter 3 dages faste

️🗓️ Fastedage⚖️ Vægttab
11,3
21
30,3

Følg mit vægttab under fasten fremover

Som noget nyt, vil jeg fremover offentliggøre tallene for mit løbende vægttab. Jeg tænker, det kan inspirere andre.

Træthed, tørhed i munden = mere vand og elektrolytter

Og hvordan mærker jeg så helt præcis, at jeg er over 72 timer inde i min faste?

Træthed …

Dag fire er i skrivende stund i gang, og jeg kan her efter mere end 3 døgn mærke, at kroppen er ved at omstille sig. Det er helt normalt, og sådan er det stort set altid, når jeg faster i mere end et par dage.

Trætheden har vist sig særligt lige, da jeg vågnede, og de første par timer efterfølgende. Jeg har haft svært ved at stå ud af sengen, og kunne sagtens have ligget i flere timer.

Jeg har også oplevet en del tørhed i munden, hvilket heller ikke er unormalt, når jeg faster.

Her er det vigtigt, at man sørger for at drikke nok vand og få nok med elektrolytter. Så jeg har drukket ekstra meget vand med ekstra meget salt. Der plejer lige at gå noget tid – nogle gange et par timer – før den fulde effekt af saltvandet viser sig.

Her en times tid efter indtagelse, kan jeg allerede mærke, at jeg har det helt normalt igen. Så nu er jeg klar til at sidde og arbejde lidt foran computeren.

Styrketræning under faste

Min kæreste og jeg fik styrketrænet på dag 3 af fasten, og det gik rigtig godt. Det er første fitness-session i løbet af denne faste.

Når jeg styrketræner under faste, går det som regel helt fint. Der er en lethedsfølelse i kroppen under faste, og rent styrkemæssigt oplever jeg ingen forskel. Jeg gik dog ikke all in på alle øvelser, og det har jeg heller ikke tænkt mig at gøre under hele fasten. Det gælder om at tage det roligt, lytte til kroppen, og sørge for at hydrere og indtage tilstrækkeligt med salte.

Væksthormon og bevaring af muskelmasse

Under faste ryger væksthormon op i vejret. Og det er derfor, du ikke mister muskelmasse under faste, såfremt du har energidepoter, som kroppen kan æde af. Og styrketræning er helt i orden under faste, og skulle sågar hjælpe yderligere med bevaring af muskelmasse under faste.

Erfaring efter 72 timers faste

Mine erfaringer fortæller, at dag 3 og 4 altid er de hårdeste under en faste, og indtil videre er der intet, der overrasker mig, og her på fjerdedagen har jeg det godt igen efter øget vand- og salt-indtag 🙂

📖
Faste Efterår 2021

Læs alle indlæg om min længerevarende faste i efteråret 2021 herunder:

Tjek alle indlæg om faste på Jægermark.dk >>

Faste: Dag #3 • Faste i tre dage (72 timer)

Kategorier: 12 dages faste efterår 2021, Faste, Indlæg, Selvudvikling, Sundhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.