Faste: Dag #1 • Faste i en dag (24 timer)

Jeg er gået i gang med det, der skal blive en længerevarende faste – Læs alt om fasten her!

Hvor mange dage, jeg ender med at faste, kan jeg ikke sige – men målet er så lang tid som muligt.

Jeg har før fastet i op til 30 dage sidste år i 2020, og min plan er, at denne faste skal vare endnu længere. Men vi må se!

Jeg har fastet i over et døgn nu – der er gået over 24 timer. Jeg har prøvet at faste 24+ timer flere hundrede gange. Så der er ikke så meget, der kommer bag på mig.

I dette indlæg vil jeg primært fokusere på at fortælle, hvad jeg har gjort dagene op til fasten, og hvad hele planen er.

Inden fasten

Dagene op til fasten har jeg ladet op på næringsstoffer, samtidigt med, at jeg også har festet igennem med mad, snacks og drikkevarer, da jeg jo har vidst, at der går riiiigtig lang tid, før jeg kommer til at spise fast føde igen.

Jeg har fokuseret på at indtage rigeligt af følgende op til fasten:

 • Bær, lidt honning og limesaft for at få C-vitamin og andre vitaminer
 • Møllers Tran for D3, B12, Omega-3 etc.
 • D3 fra Puori og sol for at få D3
 • Æg for at få næsten alle næringsstoffer, som æg jo indeholder (vigtigt, at æggeblommen er runny og ikke har fået for meget varme for at bevare de mange gode næringsstoffer) – Læs i øvrigt også mine indlæg om min 4 dages æggefaste.

Min plan

Jeg planlægger at faste ved at indtage følgende:

 • Vand – filtreret og remineraliseret
 • Vand med salt (jeg bruger mange forskellige salte, bl.a. himalayasalt, Celtic Sea Salt m.m.
 • Danskvand
 • Kaffe i starten af dagen
 • Te – kamilleblomst og earl grey, indtil videre – jeg vil indtage te typisk i slutningen af dagen
 • Sukrin for at søde min te – jeg har aldrig brugt sukrin før, så det er noget nyt, jeg afprøver for at se, hvordan det påvirker mig under faste
 • Eddike – særligt uopvarmet hindbæreddike med moder – max 2 spsk om dagen
 • Epsom-salt og Dødehavssalt til fodbad for at få magnesium og andre mineraler – fodbade vil jeg tage ca. ugentligt
 • Light sodavand – Pepsi Max og Faxe Kondi Free i meget begrænsede mængder og kun i starten af fasten; jeg anbefaler det ikke, men for mig virker det, og ift. vægttab påvirker det mig umiddelbart ikke negativt
 • Fond – jeg er ved at teste en Touch of Taste Kyllingefond fra Gustaf Bong (fedt navn 😆 ), som indeholder MEGET smag og nærmest ingen kalorier og kulhydrater; dette skal være min primære krykke ift. at kunne faste længst mulig tid; max 2 spsk om dagen. Jeg har udregnet det til at være 26,33 kcal og 3,3 kulhydrater i alt, og det er fordelt på to “måltider”, om man så må sige.

Derudover skal jeg også styrketræne 3 gange om ugen, og jeg vil i det hele taget forsøge at få noget daglig bevægelse indført. Jeg vil også overveje tarmskylninger / lavementer, men først efter ca. en uges faste. Muligvis bliver det kaffelavementer eller en kombination af kaffelavementer og normale tarmskylninger i løbet af fasten.

Faste i 24 timer – hvordan er det gået?

Efter en dags faste er alt gået fint. Jeg havde okay med energi, og fik gået en god aftentur med min kæreste. Jeg fulgte mine egne guidelines ift. indtag, og jeg fik taget et fodbad med salte efter gåturen.

Jeg kan mærke på min krop, at jeg allerede er i ketose, og forbrændingen er derfor godt i gang.

Målet med fasten

Vægttab er det primære mål for denne faste. Men der er også andre formål, som er i den mere personlige afdeling. Faste er for mig et værktøj til fordybelse, så der bliver brugt meget tid på at tænke og skrive i min dagbog i selvudviklingsøjemed.

Anyway. Det var lidt om, hvordan jeg griber de første 24 timer an, når jeg ved, at jeg skal faste i længere tid. Jeg er selv super spændt på, hvordan det kommer til at forløbe. Og jeg kommer til at blogge løbende om fasten, når udvalgte milepæle er nået.

En dags faste er klaret – nu er der kun en milliard dage mere, lol … 😅

📖
Faste Efterår 2021

Læs alle indlæg om min længerevarende faste i efteråret 2021 herunder:

Tjek alle indlæg om faste på Jægermark.dk >>

Faste: Dag #1 • Faste i en dag (24 timer)

Kategorier: 12 dages faste efterår 2021, Faste, Indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.