Mine erfaringer med faste

Mine mangeårige erfaringer med vandfaste, intermittent fasting, tør faste, juicefaste m.m.

🗓️ Opdateret: 10-03-2021
ℹ️ OBS: Siden er under udarbejdelse.

Jeg har prøvet mange former for faste gennem de seneste mange år, og jeg har lavet denne side for at skabe et overblik over de faster, jeg har været igennem, så du – som læser – kan få mere indsigt i faste … og forhåbentlig lære noget af det.

Erfaringer med: Intermittent Fasting / periodisk faste

Intermittent fasting (forkortet IF): Jeg faster periodisk stort set dagligt, og har gjort det siden 2013. Størstedelen af min barndom undgik jeg helst også morgenmad, idet jeg følte, der var ubehageligt at spise så tidligt – så intermitterende faste har siden barnsben følt naturligt for mig.

Erfaringer med 16:8 faste

16:8 o.lign. er det, jeg har størst erfaring med. Jeg startede med 16:8 i ca. 2013, da Leangains-protokollen og Bulletproof Coffee kom frem.

Erfaringer med OMAD

I 2019 begyndte jeg at eksperimentere med OMAD (One Meal A Day), hvor jeg henover 100 dage primært spiste 1 måltid og fastede ca. 23 timer hver dag. Jeg kører stadig OMAD engang imellem, men hælder p.t. mest til lidt kortere fastevinduer.

Erfaringer med vandfaste

De forskellige vandfaster og vådfaster eller vandbaserede faster, som jeg har fuldført.

Korte vandfaster

Korte vandfaster varende fra 1 til 3 dage har jeg prøvet 100+ gange – og tallet stiger, da korte faster er blevet en del af min livsstil gennem årene.

Mellemlange vandfaster

Mellemlange vandfaster varende fra ca. 3-7 dage har jeg også fuldført en del gange. Jeg har fastet ca. 3 dage over 100 gange.

Jeg fuldførte en vandfaste på 7 dage slut oktober til start november 2020, hvor jeg indtog vand med havsalt, danskvand, kaffe og te. Den sidste mellemlange faste var i marts 2021, hvor jeg fastede 8 dage, ligeledes på primært saltvand, kaffe og te.

Længerevarende vandfaster

Jeg har fuldført nogle få længerevarende vandfaster. Disse er listet herunder:

Vandfaste i 16 dage

Januar 2019 vandfastede jeg striks udelukkende på filtreret vand (uden tilsat salt) i 16 dage. Hidtil den hårdeste faste, ud over min 4 dages tørfast, som jeg har fuldført.

Vandbaseret faste i 30 dage

I juli 2020 måned fastede jeg i 30 dage, hvor jeg indtog under 1.000 kcal i alt i form af: vand tilsat havsalt, kaffe, te, suppe, eddike og urteudtræk. Læs om min 30 dages faste her.

Erfaringer med raw food & frugtarisme

Der er delte meninger om, hvorvidt raw food og en livsstil baseret på udelukkende frugt, grøntsager m.m. kan kaldes en faste. For mig er det en form for faste – især hvis der er tale om en udelukkende frugtbaseret kost – da du efter min mening kan have meget svært ved at få nok næring fra det frugt og grønt, som vi har adgang til i DK.

Mandarinfaste

Ultimo januar 2018 til februar fuldførte jeg en monofrugtfaste, hvor jeg udelukkende spiste mandariner i 30 dage.

Raw food / frugtar

Mellem 2017 og 2019 har jeg levet som raw fooder, med fokus på et højt frugtindtag i perioder a 1-3 måneder. Samlet set har jeg levet af (vegansk) raw food i ca. et år

Erfaringer med juicefaste / juicekur / solid food vacation

Jeg har juicefastet adskillige gange i ca. en uge, og prøvede at juicefaste i 15 dage i 2018 og 17 dage i 2019 på primært sellerijuice.

Erfaringer med tør faste

Den mest hardcore form for faste, jeg har prøvet, er tør faste eller tørfaste. Jeg har kun tørfastet få gange. I 2018 tørfastede jeg i 4 dage, dvs. jeg fik ingen mad eller væske i 96 timer. Jeg levede med andre ord af luft og lys.

Denne side bliver opdateret sideløbende med, at jeg tester nye ting inden for faste.

Sti: Jægermark » Faste » Faste erfaringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *